Pages

lördag 30 augusti 2014

Nytt minialbum på gång

Det är grått och trist ute så det passar ypperligt att sitta inne och myspyssla. Håller på med ett grönlila minialbum. Tänkte testa ett lite nytt format. Man måste ju variera sig lite ibland.

Full skrivbordet med grejer.
Pärmen och bindningen är klara och första bladet har kommit på plats.

Så här ser det ut innan sidorna kommit på plats.

Igår lyckades jag övertala maken att vi behövde åka till Ikea. Trodde inte att han skulle gå med på det men det gjorde han. Tyvärr kom vi hem utan det vi hade tänkt handla, för det var slut. Det blev dock lite andra grejer, bland annat en hylla till ena klädkammaren så nu är det nästan ordning där inne.

onsdag 20 augusti 2014

That morning, the summer was gone

Det regnar och blåser om vartannat. Många tycker det är tråkigt, men mig gör det inte så mycket. Dåligt väder betyder att man inte behöver vara så aktiv. Lite bad hade dock inte varit helt fel, men jaja, inte mycket att gräma sig över.
I sommar har vi hunnit med en liten Parisresa. Vi är väl egentligen inte några resemänniskor. Lugnt och skönt och inte för mycket planering är vår melodi.

Notre Dame såg vi naturligtvis.

Detta har man ju hört talas om ...

Vad är en Parisresa utan en tur till och upp i Eiffeltornet?
 
Borta bra men hemma bäst.
 
Det känns som om hösten redan är här. Sommaren är verkligen kort. Det ligger mycket spännande framför oss i höst så det ska nog inte bli tråkigt. Mina stackars balkongodlingar har dock inte haft det roligt. Min kvisttomatplanta verkar ha frusit ihjäl (i början av augusti!?), och jag försöker lista ut hur jag ska lyckas rädda det som räddas kan av övriga växter. Bättre planering till nästa år!

tisdag 12 augusti 2014

Kortmakeri

Här på bloggen har det stått stilla ett tag. Har varit ute och globetrottat med maken och är nyligen hemkommen från Paris. Lite semester fick det bli i år. Lyxigt värre :)

Jag besökte scrap- och stämpelmässan i våras. Där hittade jag väldigt fint papper som jag bestämde mig för att jag ville göra kort av. De har legat klara en tid och blev lite av en kortserie med samma tema men i olika färger.

Lime.

Kaffe någon?
Söt stämpel från gummiapan.se.

Grått.

Tyckte det grå pappret var himla fint.

Blått.
De här känns lite "bröllopiga" på grund av sidenbandet, tycker jag.

Randigt och prickigt. Allt det bästa på ett och samma kort.

En väldigt vilsam blå nyans.

Ljusgrönt.

Underbar färg. Turligt nog hade jag blommor i exakt rätt nyans.

Pastellblått.
 

Lite distressing på kanterna.

Ibland får jag en sådan skaparlust och producerar en massa kort i ett svep. Kan ju säga att jag har mina julkort klara sen flera veckor tillbaka.
Nu har jag dessutom köpt mig nya mönstersaxar för en billig peng. De måste ju få komma till användning.